Top 10 jeugdorganisaties in Nijmegen

In het vervolg geven wij de top 10 jeugdorganisatie die activiteiten of evenementen organiseren voor kinderen, die absoluut het aanraden zijn om een keer te doen. Het gaat om organisaties in en rond Nijmegen. Hierbij gaat het niet per se alleen om leuke activiteiten of organisaties, maar wel bijdragen aan de positieve ontwikkeling van een kind.

  1. De eerste instantie is in dit geval Inside Out. Dit is een organisatie die kinderen met een trauma of depressie probeert te helpen. Zij bieden ouders die kinderen hebben met dergelijke problemen ook hulp aan door te proberen ouders meer bekwaam te maken in het vragen naar de problemen van een kind. Voor een kind kan het soms lastig zijn om uit zichzelf dingen waar hij of zij mee zit te vertellen, maar als je er naar vraagt als ouder kan dat de aanzet zijn waardoor hij of zij het toch vertelt.
  2. Het is ook een aanrader om bij de Scouting Karel De Stoute te gaan. Bij deze scouting leert een kind omgaan met andere kinderen en steekt het een hoop op over de natuur en handige overlevingstips. En dat op een speelse en leuke manier. Elke week worden er wel weer andere activiteiten georganiseerd door de vereniging en een aantal keer in het jaar zelfs grotere evenementen zoals met koningsdag of een spothike op 30 november.
  3. Interteen is een organisatie of beweging die sterk gelieerd is aan het geloof. Dus als dat belangrijk is als ouder om een kind mee te geven in het leven, kan dit een goede manier zijn. Op gebied van muziek, projecten en andere samenwerkingen in combinatie met het geloof kan een kind zich uitstekend ontwikkelen.
  4. Bij veel jonge kinderen is de SKJ ook erg populair. Deze organisatie genaamd Sociaal Kultureel Jeugdwerk is erg populair bij kinderen van 6 tot 12 in de regio van Nijmegen en organiseert allerlei avontuurlijke activiteiten die veelal met de natuur te maken (bijvoorbeeld in een bos). Het draait volledig op vrijwilligers en er is daardoor een gezellige sfeer. Ook organiseren ze ieder jaar verschillende kampen in de zomervakantie.
  5. Noviomagustam Nijmegen is weer voor de wat oudere ‘kinderen’, want is gericht op studenten. Het is namelijk een studentenvereniging die twee keer per maand bij elkaar komt en dan gaat borrelen en gezellige activiteiten doet die normale scouting ook doen.
  6. Een andere wat grotere scoutingis Scoutingvereniging Jan van Hoof. Deze organisatie bestaat al ruim 45 jaar en is erg in trek bij veel mensen in de omgeving van Nijmegen. Het is leuk voor jong en oud en de leeftijd is daarom ook erg verschillend. Regelmatig in het jaar worden verschillende uitdagende en avontuurlijk activiteiten georganiseerd, waarbij de kinderen, jong volwassenen en volwassenen zich geen moment vervelen. In juni zijn ze nog op een succesvolle reis geweest naar België, die volgens de deelnemers erg gezellig was en gezorgd heeft voor het sluiten van nog hechtere vriendschappen.
  7. Ook de schaatsvereniging NSV is een populaire vereniging bij zowel jonge als oude mensen die houden van sportieve activiteiten. Op sociaal gebied maak je een hoop contacten en ook op sportief gebied kan een kind zijn of haar ei kwijt. De hele winter lang is de schaatsbaan beschikbaar om op te trainen en een hoop lol te beleven. Ook in de zomer valt er genoeg te doen, dan is het bijvoorbeeld mogelijk om te inlineskaten om alvast fit en scherp aan het schaatsseizoen in de winter te beginnen.
  8. 8. Kinderfysiotherapie Morel is een organisatie die om een andere reden weer goed is om te bezoeken met een kind. Hier kan een kind, als het moeite heeft met spelen en bewegen en het meekomen daarin bij leeftijdsgenoten. Tot hun 18e levensjaar kunnen zij daar terecht in het toegankelijk ingerichte gebouw, waar ook een afdeling van de GGD en Jeugdzorg is gevestigd, die kunnen helpen bij anderen problemen.
  9. Joop Nijmegen of het Jonge Ouders OntmoetingsPunt is een organisatie die is opgericht voor jonge moeders, namelijk van tussen de 15 en 23 jaar die dan samenkomen en met elkaar ervaringen en tips kunnen uitwisselen. Omdat ze een zo ander leven leiden dan veel andere leeftijdsgenoten, ervaren jonge moeders het vaak prettig om met gelijkgestemden te kunnen spreken.
  10. Atelier Brus is een atelier waar je terecht kunt voor praat- of schildercursussen als je een bijzondere broer of zus hebt, waarbij je beter tot elkaar kunt komen op een ontspannen manier. Het kan soms lastig zijn om te bepalen hoe je moet omgaan met een broer of zus met een lichamelijke of geestelijke beperking en op deze manier is het uitstekend mogelijk om dichter naar elkaar toe te groeien.